Julledig betyder pyssel i massor

Först vill jag visa en bild på vår fina dörrkrans som jag satte upp till första advent. Nu ska den snart ner och upp


med en annan ;).  Min knas gav mig en lamineringsmaskin i julklapp. Jag blev överlycklig och visste flera stycken projekt jag skulle kunna hålla på med. Det första jag laminerade var vår kalender som ska stå på byrån i hallen!  Jag har också gjort flera bokmärken, ett till en vän som fyller år imorron och ett till min Knas och ett till mig och min nya bok. Boken heter Boktjuven och den tror jag är hur bra som helst, kritikerna har iaf tyckte att det är en bok man bara måste läsa :)


    Sen har jag gjort ett fint knapparmband till kvällens brakfest med fina människor! Kort till hon vi firar.




 

En födelsedagspresent har det också blivit men den vågar jag inte visa här. Hon kanske läser så det får vänta tills hon har fyllt år.

Gott nytt år på er alla mina fina!

 

 


Jag mår bra


En tanke som kom över mig är att hur jag ska hinna att träffa alla fina människor? Usch får en klump i magen. Inte alls kul. Imorron blir det Pelarne hela långa dagen. Det ska bli undrebart, först hälsa på alla barnen och sen mys med fam Gunnarsson.
 Sen undrar jag vad som hände med alla kompisar som jag lämnade kvar här i Hultsfred? Jag känner att många av de har jag tappat kontakten med. Fy inte alls kul. Denna tanke gör mig ledsen. Varför vill en del inte dela med sig av sitt liv? Jag tackar för alla som är i mitt liv och som uppskattar mig för den jag är. Utan er alla fina människor skulle jag knappt klara mig.
Jo visst jag vet vem jag är och vad jag vill, men tillsammans med andra människor har jag hittat mig själv. Oj vad dystert det blev. Jag vet vilka jag kan lita på, vilka jag kan ringa, vilka jag kan besöka och vilka jag kan älska. Tack för det ljus ni fina människor sprider!

Puss och kram alla mina fina vänner! Ni är värdefulla (L)

Älskade Huffe

Dagen i Målilla med fina människor

Idag har varit helt underbart. Vi har varit ute och gått, alice åkte skidor och jag blev hur sugen som helst. Kanske ska följa med iaf till Härjedalen?! hmm???. Knasens föräldrar och ena broder med familj ska dit och det finns plats kvar! Men haken är att det e skola just då, hm men ja någon gång måste jag kunna ta det lugnt och unna mig något. Vore kul att åka längdskidor!!!

I målilla har det varit julgodisbak, vi har bakat Rocky Roads (halv sats) banan fudge och chokladbollar. Pysslat har iaf jag hunnit med också.

Efter råttjakt med två livrädda tjejer och en råtta blir det nu glöggmys med finaste vännen!

Puss o god natt. Imorron blir det simning hoppas jag innan det blir julkonsert i kyrkan :D

Julkort i massor till alla mina kära vänner ;)

Ja visst det har varit jobbigt men så kul. Många jag vill skicka till. Knas fick ordna julkort på hans sida :) hehe lat
lr?! här kommer några bilder. bloggar emellan essäskrivning och lunch.

      

Nu åter till essän och finslipet. Har fått tips och hjälp av en nära vän. Älskar henne så (L).
Sen belönar jag mig med att pyssla. Ska till Rusta först och en sväng till second hand affären. Hehe hoppas bara jag hittar ;)
Kram


Jul, jul strålande jul

I måndags var jag på julfest med min kör. Det var hur bra som helst. Vilka fina människor det finns :). Jag trivs väldigt bra, och vi ska snart ha konsert. I januari blir det stor gospelkonsert i Värökyrka.

Tisdag tjatade jag mig till att möblera om i sovrummet hi hi. Det blev fin fint, känns mer levande nu i rummet.

Igår hade vi grupparbete hela dagen och julmys med gruppen. Vi byte julklappar och jag fick två sorters tee en kinderliknande ägg och en iqtest bok. Känns lite konstigt att vi inte kommer att träffas på ett tag. Jag börjar skolan den 11 januari.
Mycket att göra när jag e ledig. Plugga på tenta som nu har flyttats. Idiotiskt men men så kan det vara. Inte kul för de som har gjort upp planer och så :(

Imorron åker jag hem till kära Huffe. Äntligen, det var ett tag sen sist och det e visst massa snö där :D

Men idag blir det essäskrivning och pyssla ska jag också hinna med. Ikväll blir det städa och pynta lite mer i lyan vår!


Luciadagen

I fredgas var jag, Knas, Emilia och Malin (emilias kompis) på konsert på Lisebergshallen. Det var Regina Spektor som uppträdde. Åh hon e ju bara för underbar. När hon spelade Samson började jag nästan att gråta. Lördag dag sepnderades i Gbg med Emilia. Vi var på stan och sen blev den obligatorsik lunch på Alexandra´s i Saluhallen. Älskar verkligen deras linssoppa. På kvällen var jag och Knas hemma. Vi lagade gott med flygande jakob. Mums mums.
Idag har vi varit på luciapromenad i Åkulla. Det var mysigt. Åh jag vill snart ha barn. Mitt barn ska jag bära med en bärsjal. Underbart. Nu blir det snart mat, sen mer plugg och sen lucia. Hoppas hitta lite julstämning :D
Puss o hej!

Prästkrageklänning

Väskan är packad och kameran och öronproppar är med. Ikväll blir det konsert igen. Regina Spektor ska jag, Knas och en kompis och hennes kompis se. Jippi åh så kul det ska bli. men innan det ska jag ha en dejt med Vygotskij. Morgonen har jag ägnat åt att skriva på grupprocess paper. Det är spännande att ta en titt på sin egen utveckling i gruppen.
En riktigt bra sömerska rino: http://rinosyr.wordpress.com/ ska jag betälla en prästkrageklänning av. Jag kan få studentrabatt, det kä'nns bra. Men jag tycker att det är värt vad den kostar, vilket arbete. Kul. Ska bara bestämma tyg också. Det jag tycker e roligaste är att ingen i hela världen kommer han en exakt klänning som jag :D
Puss o hej. Nu traskar jag till campus

Virkade tofflor

Jag är med i en tävling hos:http://crochetamigurumi.blogg.se/2009/november/5000-besokare-vinn-ett-par-virkade-inneskor.html

Hoppas att jag vinner. Gå in du med. Vem vill inte ha hemvirkade tofflor :)

Jag har hittat DET

Jag är så lycklig. Jag har verkligen hittat en avslappning som gäller för mig. Dansmeditation. Jag har surfat runt på nätet och lyckligtvis kan jag lyssna på cdskivorna. Jag hittade den cd som ledaren använde sig av i söndags. Jag är så lycklig. Jag har äntligen efter många års letade och sökande hittat min grej. Jag ska beställa denna skiva och sen är det bara att utöva dansmeditation hemma i vardagsrummet. Bäst jag drar ner så inte folk tittar in. Skönt jag ska verkligen ta mig tid en timme per dag. Det är jag värd.
Nu blir det sängen och lägger mig där med en känsla av tillfredställelse. Underbart var ordet idag! Ska nu bara ta reda på vad korten hette som vi fick dra av i slutet av stunden i söndags. 

Ensam hemma

Jaha saknar min Knas massor nu. Var på biblioteket förut och lånade hör och häpna två skönlitterära böcker. Äntligen. jag tänkte att jag måste ha något att läsa när jag ska åka tåg hem till Huffe. Gjort en god sallad ikväll. Mums. Upptäckte att jag har gått upp i vikt. Inget godis för mig på ett tag.
Nu ska jag och Knas och emilia och hennes kompis snart på Regina Spektor i Götet. Underbart, jag längtar.
Nej nu blir det gi-kladdkaka och te o bok tills klockan blir åtta. Då bonde söker fru.

Nu har jag pysslat

jag har pysslat näsduksfodral och mensskyddsfodral. Nu blir det att baka rågbullar och göra potatis och purjolökssoppa. Det blå tyget med moln är mensskyddsfodral.


Pyssel och plugg

Åh nu har jag äntligen gjort mitt första näsduksfodral. Och det blev hur bra som helst, och kul var det också. Blir nog fler. Men nu tillbaka till Gruppsykologiboken efter en välbehövlig paus. Det behövs pauser ibland för att få nu energi och inspiration :)
här kommer bilder på mitt fodral och mitt kaos :P


 
Beskrivning finns hos gekko http://gekko-attsyengecko.blogspot.com/2008/01/jag-hnger-p-nsduksfoddralvgen.html







Eländesdikt från workshop i skolan

Djävulsblåst
Kylan biter sig fast som iglar på min kind
Vad är det jag har gjort?
Flyttat från trygga, skogiga Småland
till kalla, blåsiga Halland
Denna jävla blåst, jag orkar inte mer
Blåsten blåser ur hela min hjärna
Jag vill helst dra täcket över huvudet
och gå i ide
Vakna upp när solens strålar har övervunnit  det kalla och blåsiga 

copyright: ammielo


Kombinerad pyssel och vardagsblogg

Ja nu har jag bestämt mig. Jag avslutar mitt konto på blogger och skriver nu om pyssel här också. Det blir fint.
Idag e jag ledig från campus, men pluggar ändå. I pauserna pysslar jag julklapp till en i min studiegrupp. Hoppas att det blir bra. Ska äta lunch nu och sen tar jag fram symaskinen. Jippi. Åh utan pyssel skulle jag förgås, tur att jag har en så underbar sambo som tyckte att våran walkingarderob skulle bli min pysselhörna. Ja en del av den iaf. Älskar dig massor Knasen (L)

Dansmeditation

För ett tag sen såg jag en lapp på bibliotket om dansmeditation. Man kunde prova på två gånger. Tyvärr hade jag inte tid den första gången. Men ikväll har jag varit på ungdomens hus.
Jag har under två dagar känt mig deppig och väldigt nere. Ville inte hitta på något. Det var nästan att jag skippade dansen idag. men jag tänkte att jag kanske skulle ångra mig om jag inte gick. Det var väldigt skönt. Och nu efteråt vet jag att det var just det jag behövde :D I slutet av stunden fick var och en dra ett guidece kort. Jag fick ett kort som jag verkligen kunde ta till mig. Mer vill jag inte säga men det här vill jag göra flera gånger ;).
Nu blir det varm macka med champijonstuvning, te och mys framför filmen Patrik 1,5.

Andra advent

Hi hi ja fick valfri prenumeration av en tidning av min sambo i andra adventspresent. Jag tror att jag ska ta laga lätt, då får jag fyra nummer. Det kan vara kul att få lite inspirerande recept att prova. Snart blir det julmarknad på Getterön. Det ska bli kul. Jag söker efter julstämningen för den har inte kommit ännu, men det e ju ett tag kvar till julafton ju. Hoppas jag hittar den.
Ikväll ska jag på dansmeditation. Det ska bli spännande, vet inte alls vad det är. Jag vill hitta lugn och det tror jag att jag kan göra genom meditation. Började för tre veckor sen med daglig avlappning. Jag känner mig piggare och till och med min sambo tycker att jag har blivit lugnare och mer tillfreds med mig själv.

Pirr i magen

Jag bestämde att jag och min kille skulle ge varandra adventspresent. Imorron e det min tur att få en present. Jag blir som ett barn på julafton, jag kan inte vänta. Jag vill att det ska vara söndag nu. hihi. Och själv vad gav jag min kille? hm nja jag hade ingen fatasi så det blev massage. Men den har han ännu inte fått, men men det e ju inte julafton än.
Jag undrar vad det är. Jag frågade om det var något dyrt. Då sa han att det inte går att säga. För jag är värd massor. Hi hi nej nu blir det snart mat. Åh så hungrig, har hunnit plugga lite också.
Saknar trygga Småland också. Men snart kommer jag heeeeeeem :D

pedagogiskt eller bara idioti?

Jag och min kille var och såg Lasse Winnerbäck. Han berättade om en julgranplundring. Han hade ne kisströja på sig ( visade på hans utanförskap). Han ville inte dansa kring granen då blev han utan godispåse. Det tycker jag e idioti. Hur behandlas barn egentligen? Va det e ju att diskriminera. Har ju snöat in på läroplanen för att jag studerar till förskollärare. Där står det att alla barn ska känna att de har en identitet och att det är värdefulla. men då e frågan om vi ger barnen en självkänsla om vi inte de bandlar de väl. Alla har en vilja och den ska bekräftas anser jag. Nu har jag fått ur mig detta. Tack och hej. Nu blir det till att se vilka som kommer i finalen i Idol :D


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0